Kosten sondering

Wanneer u van plan bent om een woning of bouwproject uit te laten voeren is het aan te raden om van tevoren een bodemonderzoek uit te laten voeren. De Nederlandse bodem heeft tenslotte geen eenduidige structuur en stevigheid, wat risico’s met zich mee kan brengen wat betreft de draagkracht van de bodem. Sonderingen zijn een bekende vorm van bodemonderzoek en geven een goede indicatie van de grond waar vervolgens de beste funderingsmethode voor gekozen kan worden. Een gedegen start van uw bouwproject.

Kosten sondeeronderzoek

Op de vraag wat de kosten van sondering zijn kan geen eenduidig antwoord gegeven worden. Wel heeft de praktijk inmiddels bewezen dat de kosten van sonderingen zich op verschillende fronten terug betalen. Als u namelijk geen sondeeronderzoek heeft laten uitvoeren en er scheuren of ontstaan door verzakkingen is de kans groot dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Een kostenpost die hoog kan oplopen en beter voorkomen kan worden.

Daarnaast kan bodemonderzoek uitsluitsel geven over de hoeveelheid beton die gebruikt moet worden bij het aanleggen van de sondering, waardoor u voorkomt dat u teveel beton stort. Een eenvoudige manier om besparingen in het bouwproces te bereiken.

Konings Grondboorbedrijf voert zowel voor particulieren als bedrijven sondeeronderzoeken uit. U kunt bij ons terecht voor bodemonderzoeken voor tal van doeleinden zoals het aanleggen van een kelder, zwembad, fundering, rioolwerken, leidingsleuven of saneringswerken. Op onze expertise kunt u bouwen.

Meer informatie prijs sondering

Wilt u meer informatie over de kosten van een sondering? Neem dan vrijblijvend contact op met Konings Grondboorbedrijf en wij zorgen voor een heldere prijsopgave.