Bronbemaling Brabant

Heeft u ook liever droge voeten tijdens uw bouwproject? Kies dan voor bronbemaling door Konings Grondboorbedrijf in Brabant. Met een ruime expertise op het gebied van verticale filterbemalingen zorgen wij dat uw bouwput, leidingsleuven of saneringswerken droog blijven tijdens werkzaamheden. Zo hoeft grondwater geen belemmerende factor te zijn tijdens het bouwproces.

Specialist in bronbemaling

Bij verticale bronbemaling wordt aanwezig grondwater met pompen opgepompt en via een afvoerleiding naar een lozingspunt afgevoerd. Zo wordt het grondwaterniveau tijdelijk verlaagd en zal watervorming op de bouwplaats drastisch beperkt worden zodat u hier geen last van heeft.

Bronbemaling wordt over het algemeen toegepast om droog te kunnen werken in de grond bij het aanleggen van bijvoorbeeld kabels, leidingen, rioleringen, bouwputten en zwembaden. Het spuiten van de bemalingsfilters wordt bij Konings Grondboorbedrijf over het algemeen machinaal gedaan tenzij de situatie vraagt om handmatige plaatsing.

Wij kunnen u met diverse technieken voor bronbemaling van dienst zijn:

  • Verticale vacuüm bemaling
  • Zwaartekracht bemaling
  • Horizontale bemaling/ drainage
  • Spanningsbemalingen
  • Opstellen van bemalingsadviezen


Wij zijn u graag van dienst met bronbemaling op locaties in heel Brabant.

Vraag het onze bronbemaling specialist

Wilt u graag meer informatie over bronbemaling of een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn u graag van dienst.